Dolls – dolls – dolls

Här ovan är det dockgäng som jag lekte med som barn. Dockan med blå strumpbyxor har sköldpaddsmärkning på ryggen samt ”44 Made in W-Germany”. Den har original-klänning som följde med köpet. Den säger ”mamma” när man vickar den. Nedan är ett foto av mig när dockan är helt ny 🙂

Docka längst till höger i bild, är en Skrållan, troligen från år 1970. Den har också sköldpaddsmärkningen på ryggen och i nacken. Jag har läst att dessa dockor tillverkades av den tyska leksaksfirman Shildkröt (som betyder sköldpadda på tyska) därav sköldpaddsmärkningen.

Dockan säger också ”mamma” när man vickar på den! Mycket söt! Dockkläderna, den röda uppsättningen jacka och mössa är original-kläder, se nedan. Dessa fick jag tillsammans med dockan i present.

Min moster sydde de flesta av mina dockkläder. Här är ett urval, både av köpta och hemsydda 🙂


En äkta Barbie-docka stod högst på önskelistan när jag var barn.
Tyvärr fick jag bara en ”plagiat-docka” – som inte kunde böja på ben och armar som Barbie kunde….  Men några uppsättningar Barbie-kläder fick jag dock till dockan (som inte passade perfekt). Men dom var superläckra !!

Här nedan är några andra små dockor som jag gillade.