Dunderklumpen

Filmen om Dunderklumpen är skapad av Beppe Wolgers, som även är med som skådespelare i filmen. Den kom ut år 1974, då jag 9 år gammal. Denna film var delvis animerad, och räknas som Sverige första animerade film.

Tillsammans med filmen kom självklart massor av roliga prylar ut. T ex pussel, brevpapper, böcker och tyger för att nämna något. Jag hade en gardinkappa i rött Dunderklumpen-tyg i mitt flickrum, och en kudde i det röda tyget nedan ! Tyvärr finns dessa inte kvar, men här nedan är ett foto av mig som trulig tonåring – med kudden 😉  Året här var 1979.

Jag har – av nostalgiska skäl – köpt några stuvbitar och en necessär sydd i Dunderklumpen-tyg, på Tradera 🙂 Dunderklumpen väcker trevliga minnen till liv i mig !

I min gamla leksakslåda i barndomshemmet, hittade jag nedanstående pussel med Dunderklumpen-motiv också 🙂 Kul !

Dunderklumpen står faktiskt staty i Strömsund. Här är är ett foto taget år 1976 där jag – 11 år gammal – står framför ! Inte bästa kvaliteten på fotot, men ganska roligt att ha kvar ändå… 🙂

2 tankar kring ”Dunderklumpen

  1. Fast statyn och fotot på dig är från Strömsund i Jämtland och inte Stenungsund. I bakgrunden ser du även Strömsundsbron 🙂 Han står där än, jättenjorm!

    1. Självklart är det så – felskrivning av mig 🙂 Uppskattar verkligen när mina läsare är så uppmärksamma. Stort tack för hjälpen ! Har ändrat i texten nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *