Retro-makeup

Minns ni läppglanserna som utkom i mitten av 70-talet ? De i mini-glasflaska med liten roll-on ? 

Det blev stor hysteri när dessa kom ut på marknaden i mitten av 70-talet. På den tiden hängde man för det mesta på sminkavdelningarna på Tempo eller Domus – för att kolla in nyheter….. och för att sukta över alla härliga prylar. Just dessa läppglans var så poppis, så jag tror ALLA hade dem. Jag hade ett med coca-cola-smak och ett med jordgubbssmak. 

Läpparna blev sååå blanka och fina med dessa ! 🙂 Tyvärr har jag inget kvar i mina ägor – vilka jag ångrar… Men det kanske finns någon i min läsarkrets som har något kvar sedan den tiden ? Skickar gärna ett fotot i så fall ! Skulle vara superroligt att se dessa igen ! 

Isadora nyproducerar liproller, fick jag se ! Riktig nostalgichock ! Tack Isadora 🙂 🙂 🙂
Finns i flera härliga färger… 

https://www.lyko.se/isadora/isadora-lip-roller81-berry-cooler


Något annat som var en stor succé på den tiden var blått nagellack !!

Ja, nu för tiden är det ingen stor deal med dessa… men år 1976…. ja, det var höjden av tuffhet… Bara de riktigt modemedvetna innetjejerna hade dessa naglar….  Jag tror nog att det vara just kring 1976 som de första blåa nagellacken kom ut … i alla fall i den lilla småstad där jag växte upp !

Jag köpte ett, men tror aldrig jag vågade ha det på mig i skolan… Självförtroendet räckte inte riktigt till att vara så frän 🙂 


I Veckorevyn nr 36/1976 kan man också läsa att flytande ögonskugga nu finns att köpa för 19,75 ! Tror inte att detta längre finns i handeln… men på den tiden var det poppis !

I Veckorevyn nr 31/1976 hittade jag även denna reklamannons… för vattenfast mascara i liten burk…. Någon som testat  ? Jag har inte gjort det.. men tyckte det var roligt att ta med detta ändå. Man undrar ju om det fanns någon liten tillhörande borste ? Pris 16,75 kr – var säkert rätt dyrt då !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *