Upp till tretton

Vi satt som klistrade vid radion när programmet ”Upp till tretton” sändes på P3. I detta program fick man ringa in och prata med Ulf Elfving – som var programledare. Man fick en tävlingsfråga och chansen att vinna en LP.  Man fick även skriva in och önska låtar. Min kusin fick en låt uppspelad en gång, och det var hon mäkta stolt över, minns jag.

Under timmen som programmet sändes, satt man med tummen och pekfingret på PLAY och REC, för att snabbt hinna med att spela in hitlåtarna från början !

Jag fick en läcker ”Hitachi” kassettbandspelare när jag fyllde 10 år, och den har jag kvar än 🙂

Vi spelade in så kallade blandband, och förvarade dessa i kassettställen. Ibland köpte man något kassettband i stället för LP-skiva också – som här med ”ABBA”.

År 1979 när 70-talet gick mot sitt slut , fyllde jag 14 år … –  ”Rakt över Disc” med Clabbe började sändas på radion. Då övergick man till detta program istället 🙂

One Comment so far:

  1. Jag var med i Upp till Tretton 1976, när jag var just tretton år! Jag fick en svår fråga – ’Vad är en bouzouki?’ men klarade den (ett grekiskt stränginstrument) och vann en LP-skiva! Min önskelåt var Bang en Boomerang med Svenne och Lotta, och det var också skivan jag köpte 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *